fbpx
Image

Club de experimente copii Dr. Science.

Suntem cu toții de acord că picii din ziua de astăzi sunt extrem de curioși . Auzim tot timpul întrebări de genul : Mami, sarea se dizolvă în apa? Cum arată un vulcan? De unde vin culorile? De ce paharul din sticlă se sparge pe podea și nu invers? Noi, adulțîi, suntem cei care le putem hrăni responsabil nevoia de cunoaștere și de a le da răspunsurile necesare.
Image
Image
Image
Image
Image

Ce mod mai frumos de a le
arata copiilor că diverse fenomene ale naturii pot exista decât prin experimente.

Ştiinţele, că disciplină de învăţământ vizează observarea şi perceperea lumii în întregul său, cu componentele, procesele şi fenomenele caracteristice, că şi învăţarea prin înţelegere şi aplicare. Prin intermediul acestui obiect copilul trece din lumea poveştilor în lumea faptelor reale şi a lucrurilor concrete, începe să cunoască mediul în care trăieşte şi procesele din jurul său.

Lumea fascinantă a naturii vă fi descoperită de copil numai dacă acestuia i se vor pregăti scenarii de învăţare prin descoperire şi experimentare.

Experimentul este un mod sigur de înțelegere a realității și un exercițiu de observare eficientă iar pentru copii este un miracol care îi ajută să înțeleagă mai bine lumea în care trăiesc.

Metoda experimentală este cea mai buna formă de convingere, incurajandu-i pe copii să observe lumea înconjurătoare, să folosească materialele şi să interpreteze ştiinţific fenomenele naturii, astfel ei învăţă să cunoască natura, s-o preţuiască şi s-o ocrotească.

Image

Realizarea experimentelor solicită atitudine activă şi de independenţă a copilului, determinându-I astfel să lucreze efectiv cu simţurile, cu mâinile şi cu gândirea. Contactul direct cu natura contribuie la dezvoltarea spiritului de observaţie, curiozitate, stimulează imaginaţia, creativitatea copilului, dezvoltând în acelaşi timp operaţiile gândirii (analiză, sinteză, abstractizarea, generalizarea).

Activitățile din cadrul cursului nostru vor fi o îmbinare între distracție și educație, noi ne propunem să le punem la lucru și gândirea logică.

O ședință include un experiment .
Exemple de experimente:

  • Stafidele dansatoare;
  • Vulcanul;
  • Dansul popcornului;
  • Ouale plutitoare
  • Cerneala invizibila;
  • Balonul fermecat;
  • Roata culorilor;
  • Ploaia din borcan , etc.
In urma acestui curs copilul va invata intr-o maniera practica, notiuni despre natura, apa, aer, reactii chimice, fizice, notiuni despre fenomene ale naturii, de topire, dizolvare.

Formular de înscriere în clubul de experimente pentru copii, Dr. Science

Pentru înscrierea la club de experimente pentru copii, vă rugăm să folosiți formularul alăturat.
Te rugăm să completezi câmpul cerut, este obligatoriu!
Te rugăm să completezi câmpul cerut, este obligatoriu!
Te rugăm să completezi câmpul cerut, este obligatoriu!
Te rugăm să completezi câmpul cerut, este obligatoriu!

Centre Educationale pentru copii


Cursuri Copii Bucuresti-Ilfov

Tel. +40 745 244 346
E-mail: contact@aritmeticamentala.ro

Social Media